Tuesday, May 20, 2014

Kilauea Iki Trail

Hawai'i - The big island
Vi var bare et par dager på den store øya, og hovedgrunnen for å dra dit var vulkaner :) Vi dro til Volcanoes National Park og gikk/kjørte rundt en hel dag. Her også var vi utrolig heldige med været, for resten av tida på øya var regntung med flomvarsel og tsunamivarsel. Det holdt med de to dagene vi var der, skulle vi vært der lengre hadde vi nok dratt til nord/vest sida av øya! =)

Kjøreturen fra Hilo til hotellet var helt nydelig!

Kim er klar for tur. I bakgrunnen ser man et av luftehulla til verdens største aktive vulkan. Selve vulkanen er vanskelig å se på bilder fra der vi er, fordi den er så stor. 

Kim går på lava. Krateret til vulkanen Kilauea, som hadde siste utbrudd i 1959.


En varde av lavastein 

Du kan så vidt skimte at det er en "sti" her, ser det bedre ovenifra (neste bilde)

Det er ikke et lite krater =)

Det en vei som gikk rundt hele krateret tidligere, Crater Rim Drive. I 1983 ristet et jordskjelv deler av veien ut i krateret, og deler av veien ble stengt. Den er senere gjenåpnet for gående/syklister. Det er ganske spesielt å se hvor mye naturen har "spist" seg inn på veien på 30 år!

Du får en skikkelig apokalyptisk følelse av å gå her. Har du sett litt film så ser du nok for deg at det kan hoppe en zombie ut av buskene når som helst! 


Etter en treningsøkt må man passe på å få i seg nok mat! ;)

Volcanoes National Park var verdt en snabbtur over til The big island, men jeg skulle gjerne hatt mer tid her slik at vi kunne utforska mer av øya!

1 comment: