Thursday, April 28, 2011

Roadtrip part two: Bergen-Ålesund-Kristiansund

Dag 4: Bergen - Ålesund
Vi startet i Bergen tildlig om morgenen mandag og dro av gårde. Fikk i oss en god frokost på vandrehjemmet, og klarte oss helt til vi kjørte av en ferge borti sognefjorden, da campa vi på en rasteplass og fyrte opp grillen =) Det blei pølse i brød, veldig god veimat! Etter mange timer i bil og 4 fergeturer var vi i Ålesund. Der prøvde vi noe nytt (som i nytt for oss, fenomenet er gammelt), nemlig couchsurfing. På forhånd hadde vi avtalt med en jente som bor i Ålesund at vi fikk sove på sofaen hennes en natt. Det var veldig kjekt, gratis overnatting, kjempehyggelig jente, også fikk vi tips om hva vi burde få med oss i Ålesund. Satt og snakket i noen timer utpå kvelden, fikk oss en varm dusj og en god natts søvn.

Dag 5: Siden vi CS måtte vi nesten føye oss etter Madammen, noe som gikk greit. Hu studerte sykepleier og var i praksis, så vi var ute av leiligheten klokken 0730. Deilig å få en frisk start på dagen, så vi gikk opp på et fjell der det er utsikt over hele byen. Deretter gikk vi litt rundt i byen og kjøpte oss frokost på Rema som vi spiste på en bryggekant med nydelig utsikt. Vi tenkte vi skulle få litt tid i Molde også på veien opp mot Kristiansund, derfor dro vi fra Ålesund i 10tida. Etter halvannen times kjøretur og to ferger var vi i Molde, det så ikke så spennende ut, og Sinead sov, så jeg kjørte liksegodt bare videre til Kristiansund. Det er drøye timen mellom Kristiansund og Molde, men vi bestemte oss for å kjøre Atlanterhavsveien, så da la vi på en halvtime.
I Kristiansund fant vi oss en hytte, der var det veldig greit å bo. Atlanten Motell, kanskje? Hadde hvertfall internett på hytta, noe som passet oss utmerket, så da ble vi sittende og kope litt. Deretter gikk vi en tur inn til sentrum der vi kikket oss litt rundt og spiste god middag på Peppes.

No comments:

Post a Comment