Sunday, May 12, 2013

Indisk gryte ala Line


I tredje klasse lærte jeg en indisk kyllinggryte av en klassevenninne, Kristin. Jeg har laga den maaange ganger etter det, og jeg har også endra en del på oppskrifra. Den er så syyykt god, så jeg tenkte å dele den med dere :-) Det er heller ikke så mange "rare" ingredienser i den som det gjerne er i mange asiatiske retter. Alt får du tak i på nærbutikken!
Jeg slumper, så det er en ca oppskrift. Det som er viktig er å smake underveis, så får du den akkurat sånn som du vil ha den!

Indisk gryte ala Line (2 porsjoner)
Ingredienser:
-2 kyllingfileter i terninger
-2ts currypaste (rød)
-2 små løk i terninger
-Tandoorikrydder (smak til)
-En boks tomatpure (200g eller hva det er?)
-Vann, ca like mye som tomatpure
-Kokosmelk 1-2dl - smak til!
-Hvitløk, ca 1-2 fedd

Jeg pleier å steike kyllingen først så jeg vet at den blir gjennomstekt, så hive oppi løk og hvitløk. Hell oppi hele boksen med tomatpure, det blir lettere å røre den ut hvis du heller i vannet med en gang. Putt oppi currypasten og rør det godt inn. Smak til med kokosmelk og tandoorikrydder etter hvor sterk du vil ha den. Tandoorikrydderet kan også settes på bordet så hver og en kan få det hvor sterkt de vil ha det.
La det putre og godgjøre seg en ti minutters tid, så er det ferdig :-)

Vanligvis pleier vi å ha ris og naanbrød til. Jeg pleier å kjøpe naanbrød, men de er ikke så gode. Så jeg bestemte meg for å prøve å bake det også. Og her ser dere resultatet:
De var syyyykt gode, jeg kommer ALDRI til å kjøpe naanbrød på butikken mere, hvertfall!
Og selvfølgelig, her kommer oppskrifta på de og:

Naanbrød, 4 stk
Ingredienser:
-250g hvetemel
-1 ts bakepulver
-1/2 ts salt
-1/2 ss sukker
-0,25 pk tørrgjær
-1,5 dl naturell yoghurt
-2 ss olje
-1 stk egg
(Jeg helte også olje oppå og krydra med tandoorikrydder, nam nam!)

Bland alle ingrediensene til en myk og smidig deig. Hev den til dobbel størrelse.
Forvarm ovnen på full guffe, 300 grader, helst på grillfunksjon MED steikeplata inni (og selvfølgelig uten bakepapir, hvis du ikke vil utløse brannalarmen). Del deigen i 4 ca like store emner, og kjevl ut to stk på et bakepapir. De skal bli passelig store og ca 0,5cm høye. For ekstra smak kan de oljes og krydres med feks tandoorikrydder, karrikrydder, urter, hvitløk o.l.  I ovnen blir de FORT ferdige, regn med 2-3 minutter, så det er viktig å følge godt med!
Og det er kanskje unødvendig å si det, men ta et nytt bakepapir til de to siste, for papiret blir skikkelig brent etter bare et par minutter inni ovnen.
Lurt å legge de på rist når de er ute av ovnen så de ikke blir svette og klissete :)

Og så er det bare å nyyyyte!
God middag! :D

PS: Sorry for dårlige bilder, hadde bare mobilen å ta bilde med..

No comments:

Post a Comment